lördag 18 december 2010

Julgodis

Nu i veckan har jag bland annat bakat julgodis. 


Först chokladdoppad lakritskola:































Sedan Bountybollar:


Ingredienser: 

50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
2 påsar kokosflingor (á 100 g)

Garnering:
200 g ljus blockchoklad
ev silver eller pärlemorkulor

Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna.) Ställ kallt minst en timme.

Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen (pynta dem med en silver eller pärlemorkula om så önskas) och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.








De blev kanske inte så fina, men ack så goda. Jag gjorde några med vit choklad och några med mörk. 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar