måndag 27 december 2010

En lugn jul med vemodet och hoppet som följeslagare

För ett år sedan fanns inte ens tanken på att vi inte skulle vara gravida eller nyblivna föräldrar julen 2010. Men året har kommit och gått och inget har hänt. Men nu är vi på gång. Nu har vi en tid (som går ända in i februari, men i alla fall) som kommer att ge svar, och som i bästa fall kommer att ge oss en tidsplan för 2011.

Men med erfarenheten kommer också visheten. Jag är nämligen mycket medveten om att vi kanske inte alls är gravida till nästa jul. Men utsikterna såhär långt är goda: vi är unga och relativt friska och jag förstod via en finlandssvensk community som jag är medlem i att köerna till IVF blir mycket kortare i vårt distrikt nästa år, eftersom de kommer att utföra dubbelt fler än de har gjort under 2010. Vi vet ju inte ännu om det är vad som kommer att behövas för vår del, men det finns ju en risk för det.

Julen i år, ja. Mycket god mat, trevligt sällskap och julklappar som både överraskade och behövdes. Enda smolket i glädjebägaren var som vanligt kommentarerna från svärmor om barnbarn.
Dagen har tillbringats på stan för att fynda reaplagg, och en hel del hittade jag. Bilder kommer kanske senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar